ספגטי בולונז

     
המידע בעמוד זה בחסות :הזמנת מלון  גרפולוגיה  עסקים למכירה
להוספת חסות איקון + קישור טקסט לאתר יש ליצור קשר עם [email protected]

מידע בדף זה : ספגטי בולונז, רוטב בולונז, בולונז מתכון, פסטה בולונז, מתכון ספגטי בולונז.
ספגטי בולונז : מקור המילה בולונז בעיר בולוניה שבאיטליה, בעיקרו שמו המקורי של ספגטי בולונז הוא ספגטי ראגו, ראגו = בקר.
ספגטי בולונז תפס מקום של כבוד במטבח העולמי והוא הספגטי מספר 2 בחשיבותו הפופולרית אחרי הספגטי פומודורו = עגבניות.
מפורט מתכון של ספגטי בולונז, כפי שמכינים אותו אנשי הכפר באיזור בולוניה שבאיטליה.
ספגטי בולונז - מרכיבים :

תבלינים וחומרי בסיס : שמן זית, פלפל שחור גרוס, מלח, אורגנו, פטרוזיליה.
חומרים נוספים : בשר בקר טחון, רצוי מסוג צוואר או צלעות, עגבניות, בצל, גזר, ציר בשר, יין אדום רצוי קברנה או קיאנטי, עצם בקר אחורית מהאוסובוקו, שום כתוש, רסק מעגביות טריות.
ספגטי : מחיטת דורום, טרי, אך אפשר גם יבש.

מקלפים את הגזרים, במקביל עושים איקס על ראש העגבניה, מרתיחים מים ושמים את הגזרים ועגבניות במים הרותחים, לאחר דקה אחת מוציאים את העגבניות החוצה ומשאירים במים את הגזרים, מוספים לגזרים עצם בקר וממשיכים ברתיכה, את העגבניות מקלפים וחותחים לקוביות קטנטנות שמים בקערה, במחבת כבדה שמים שמן הזית, מביאים לחצי רתיחה ומוסיפים את הבצל הקצוץ, מזהיבים, ואז מכניסים את הבשר הטחון, מערבבים על לסגירת הבשר מכל צדדיו, שופכים פנימה רבע כוס יין אדום ומערבבים, מכסים את המחבת ל 5 דקות על אש קטנה, במקביל, מוצאים את הגזר הרך, ומועכים אותו לעיסה, את העיסה מוסיפים לתוך הבשר, וגם את העגבניות המרוסקות, מלח, פלפל, מעט אורגנו, ופטרוזיליה קצוצה, מוסיפים חצי מצקת ממי הבישול של העגבניות, הגזר והעצם אוסובוקו, ממשיכים בבישול על אש קטנה עוד כ 20 דקות, טועמים, ויש לכם רוטב לספגטי בולונז.

 בשביל ספגטי אמיתי סעו ל : איטליה