הצללות טרמיות

 

הצללות טרמיות 

הצללות טרמיות מהוות יכולת להצליל שטחים נרחבים לביצוע ארועים תחת כיפת השמיים, תוך מילוי החלל באור מחד ומניעת קרני שמש לחדירה לעתים עד ל 100% חסימה, הצללות טרמיות קיימות גם לצרכים חקלאותיים, בתוך ההצללה הטרמית נעשה שימוש בסוגים שונים של רשתות ובדים המעניקים להצללה את אופייה הטרמי, ע"פ סוג הבד או הרשת הנדרשת לצורה ההצללות. אופן חשיפת השמש בתחום הצללות טרמיות.

בידוד טרמי וחומרי איטום הם שני מושגים המשתייכים לעולם האדריכלות והבניה. כאשר אנו מעוניינים להבטיח כי הטמפרטורה בדירה בה אנו מתגוררים או במשרד בו אנו עובדים תישמר ועל מנת למנוע מצב שבעונת החורף יהיה לנו קר מאוד ובימי הקיץ הלוהטים נחוש בעומס החום בחלל המבנה הפנימי בו אנו שוהים, נצטרך לוודא שאכן באותו מבנה קיים בידוד טרמי מוצלח. ישנה חשיבות רבה לתכנון נכון של הקירות, התקרה והגג הפנימיים והחיצוניים במבנה ויצירת בידוד טרמי מתאים, שכן, בידוד טרמי מוצלח, יוביל לחיסכון באנרגיה בחימום המבנה בעונת החורף ובמיזוג החללים המדוברים בעונת הקיץ ויבודד וינטרל חדירת מים שיכולה לגרום לתופעה של עיבוי, רטיבות ועובש. בידוד טרמי בהתאמה על מנת לבצע בידוד תרמי יעיל יש לקחת בחשבון את אופיו של הקיר ואת תנאי האקלים הסובבים את המבנה. קיר בטון- כדאי להוסיף לקיר זה טיח טרמי בעובי של בין 3 ל-4 סנטימטר וציפוי שימנע את חדירת המים. לאחר מכן יש לצבוע בחומר סיד סינטטי אשר ימנע אפשרות של עובש. כמו כן, רצוי להוסיף חומרי איטום חיצוניים, כגון: " קל קר" או פוליאוריטן מוקצף ולאחר מכן ציפוי עמיד. לגבי שכבת הבידוד הפנימית: רצוי שהיא תורכב מצמר סלעים או "קל קר" וציפוי של לוחות גבס משוריינים שעליהם יימשח סיד סינטטי נגד העובש העלול להיווצר. קיר בלוקים- הדרך הטובה ביותר לבידוד טרמי בקיר בלוקים הוא על ידי כך שהבלוקים של האיטונג יהיו בעובי של כ-22 סנטימטר, השלד שלהם יהיה בנוי מבטון וטיח משני צדדיו ושכל שכבת טיח תהיה בעובי של לפחות 2 סנטימטר מכל צד. קיר כפול- הקיר אמור להיות בנוי מאבן עם גב מחומר בטון. שעוביו אמור להיות בין 28-35 סנטימטר. החלל של הבידוד הפנימי צריך להיות בעובי של כ-3 סנטימטר ועשוי מ "קל קר" או פוליאוריטן. הקיר הפנימי צריך להיות מצופה בלוחות של גבס משוריין ועליהם ציפוי של סיד סינתטי למניעת עובש.

חומרי איטום  חומרי איטום הם חומרים שנועדו למנוע חדירה של נוזלים לתוך מבנה או לתוך גוף כלשהו. בשפה עממית נכון יהיה לומר כי חומרי איטום הם חומרים שנועדו לבודד חלק אחד מהחלק השני. בתהליכי בניה קיים שימוש רב בחומרי איטום וזאת על מנת למנוע חדירה של מים או רטיבות מחלק חיצוני של הבניין לחלקים הפנימיים של אותו מבנה. בבתים משותפים חומרי איטום משמשים לרוב על מנת למנוע מצב של רטיבות מהגג או ממרפסות פתוחות. בבתים פרטיים משתמשים פעמים רבות בחומרי איטום על מנת למנוע נזילות מבריכת שחייה או מגג הרעפים. כמו כן, ישנו שימוש רב בחומרי איטום בתוך פנים הבית וזאת על מנת למנוע נזילה אפשרית מהמקלחון אל חלל חדר האמבטיה, למנוע נזילה מצינורות הכיור ועוד. יש לזכור כי אחד הדברים החשובים ביותר הוא להתאים את חומר האיטום הנכון למטרה שלכם.ישנו חומר איטום שנועד על מנת לא חום חיבורים מסוימים, חומר איטום שיעדו הוא לאטום איזור מסוים על מנת שלא יגיעו אליו מים, חומרי איטום שונים לקירות חיצוניים וקירות פנימיים, חומר לאיטום מרפסות, מסילות של מקלחונים ועוד. יש לקחת בחשבון שכל חומר איטום מורכב מחומרים שונים ומסוגל להחזיק מעמד עד טמפרטורה מסוימת.

חומרי איטום- סוגים שונים חומר איטום פולימר ואלסטומר- חומרי איטום אלו נועדו לגגות. חומר איטום צמנטים- חומר איטום זה משמש לאיטום ושיקום של מבנים, איטום של בטונים, איטום קירות, איטום מרתפים ומקלטים, איטום סדקים, איטום מקלחות ובריכות שחיה חומרי איטום ביטומנים- משמשים לרוב לאיטום גגות, מרפסות, קירות, מקלחות, הפסקות יציקה, אסבסט ואיטום קירות מסד.

חומר איטום אקרילי/סיליקון- חומרי איטום אלו משמשים לאיטום של שיש, אבן, משטחי עבודה שונים, משטחים מרוצפים, חלונות ואבן. בידוד טרמי נכון וחומרי איטום איכותיים יבטיחו לכם את הנוחות המירבית.

מילות חיפוש למאמר זה : בידוד, בידוד טרמי, איטום, בידוד, בידוד תרמי, תקרה אקוסטית, פחי נחושת, רשתות אלומיניום, פחי אלומיניום, חומרי בידוד, יציקת בטון, גגות אבץ, גגות נחושת, גגות אלומיניום, מחיצות דקורטיביות, סופגי רעש, בידוד טרמי, חומרי איטום, חיפוי קיר.

 

ראו גם מאמרים מקצועיים בנושא זה