ספגטי פומודורו - מתכון איטלקי טיפוסי

                                              

                                 קישורים :    למתכון ספגטי בולונז אמיתי לחץ כאן    ספגטי תות שדה    טיול בדרום איטליה מאמר

                                 קישורים :    למתכון פוזילי ארביאטה מקורי לחץ כאן     טיול הרי געש ופיצות באיטליה

                                 קישורים :    למתכון אוסובוקו אמיתי      איי יוון - שווה ביקור!!    מדריך למטייל בטוסקנה

                                 קישורים :    מתי לבקר ברומא              ראו גם סדנאות בישול אצל השף פראנק אזולאי      

                                               לימודי בישול                                    

ספגטי פומודורו : מקורו של הספגטי פומודורו הוא בדרום איטליה, באיזור שבין רומא לנאפולי, לכפריים שגרו באיזור לפני מאות בשנים היו חומרים פשוטים ובסיסיים להכנת המזון שלהם, בין הגידולים האופיניים ביותר לאיזור זה היו עגבניות ובזיליקום, ומכאן הגיע הספגטי פומודורו. להלן המצרכים הנדרשים להכנת ספגטי פומודורו איטלקי אמיתי : שמן זית רצוי אקסטרא וירג'ין, עלי בזיליקום טריים, פלפל גרוס שחור, מלח, שום טרי ועגבניות אדומות ובשלות ככל האפשר. חולטים את העגבניות במים רותחים, מקלפים וחותחים לקובניות קטנות. תולשים את עלי הבזיליקום הטריים לפיסות גדולות, כל עלה בערך ל 2-3 פיסות. במחברת רצוי עבה, מחממים את שמן הזית, ומוסיפים תחילה את עלי הבזיליקום לטיגון קצר של כ 10 שניות, ואז את השום לטיגון נוסף וקצר של עוד 10 שניות, ואז במהירות מוסיפים את העגבניות, הפלפל השחור, ומערבבים. את המלח מוסיפים לקראת הסוף, לפי הטעם. ע"פ המסורת האיטלקית השימוש ברסק עגבניות בספגטי פומודרו אינו רצוי, אך מאחר ולנו בישראל כמעט ואין עגבניות ברמה של העגבניות האיטלקיות, מלבד העגבניות של מושב עין יהב בערבה, ניתן על כן להוסיף מעט, אבל ממש מעט רסק עגבניות. הספגטי רצוי שיהיה אל דנטה, כלומר חצי בישול או שלושת רבעי בישול, ומערבבים אותו עם הרוטב, מכבים את האש ומשאירים את הספגטי והרוטב שישכבו מוחבקים אחד לשני במשך שתי דקות ומגישים, במעמד הגשתו של ספגטי פומודורו רצוי לבזוק מעליו עוד מעט שמן זית.

 

את התודה הגדולה עבור הספגטי פומודורו יש לתת לאומה האיטלקית =

קישורים רלוונטים איטליה :  טיול באי סטרומבולי בדרום איטליה

רומא, פירנצה, מילאנו, נאפוליי ועוד כתבה מאת לונלי פלאנט

אוכל איטלקי מאמר באנגלית מתוך אתר המאמרים הישראלי article

קישורים ומקורות : מאמרים | סנטוריני |  עסקים למכירה  מאמרים  יוון  גרפולוגיה משפטית  הזמנת בתי מלון בחו"ל  רודוס תמ"א 38  שמן ארגן טהור